Inspirerande föreläsningar!

Varmt välkommen till vårens föreläsningar med vår trädgårdsdesigner Ulrika Levin.  Låt dig inspireras av spännande teman och vackra kompositioner, allt komponerat av Ulrika med en distinkt känsla för färg och form. Merparten av föreläsningarna är informativa och användbara oavsett om du har din trädgård, din uteplats eller din balkong/terrass i åtanke. Det handlar om att skala upp eller skala ner de planteringsförslag som Ulrika ger, tips och råd ges under föreläsningen.

Plats: Blomsterlandets butik i Bromma

Datum och tid: Se under respektive föreläsning.

Pris: 295 kr ink moms per föreläsningstillfälle. Anmälan och förskottsbetalning görs i Blomsterlandets butik i Bromma.

Det bjuds på fika och Blomsterlandet erbjuder 10 % på sitt sortiment under föreläsningstillfället. Välkomna!

Bär, blommor och blad

Ons 25 april kl. 19-21

Bär och örter tillsammans med perenner, sommarblommor och gräs? Javisst! Under föreläsningen lär Ulrika ut kombinationer där matnyttiga växter vävs samman med uttrycksfulla blommor och skira gräs. Utmärkt till uteplatsens krukor eller planteringskärl men också till den större köksträdgården. Vackert, funktionellt och gott!

Garden Tea

Tor 3 maj kl. 19-21

Med fokus på rosor visar Ulrika hur du skapar underbara planteringar tillsammans med rosor, perenner och gräs. Hon tipsar om sina favoriter bland rosorna, av både gammeldags buskrosor och remonterande. Doft, färg och form löper som en röd tråd genom hela föreläsningen. Välkommen till en kväll fylld av klassisk nationalromantik med modern touch!

Skuggans perenner

Tis 8 maj kl. 19-21

Finns det något vackrare än en frodig och grönskande skuggplantering? Tveksam? Låt dig då överbevisas! Under föreläsningen visar Ulrika med fingertoppskänsla hur en skuggig yta kan förvandlas till en grönskande, prunkande plantering. Hon hävdar bestämt att några av trädgårdens absoluta vackraste perenner älskar skugga. Lär dig du också!

Solens perenner

Tor 10 maj kl. 19-21

Låt Ulrika visa dig fantastiskt snygga kombinationer av solälskande perenner! Flertalet färger, särskilt kalla pasteller, gör sig otroligt bra i kombination med grönt och silver i starkt solsken. Likaså många fjärilsväxter. Perfekta planteringar för att förgylla en uteplats! Eller få en snygg plantering på en solbelyst och torr yta. Kom och låt dig inspireras.

Kompositioner i kruka

Tis 15 maj kl. 19-21

Sommarblommor, perenner och gräs! Ulrika lär ut några av sina bästa tips när det gäller att skapa spännande och vackra kombinationer för kruka, för sol och för skugga. Som alltid med en tydlig känsla för form och färg. Hon ger också råd om hur du gör ett bra arrangemang av dina krukor för att skapa en tilltalande helhet. Ett ypperligt tillfälle att få nya och inspirerande förslag till sommarens krukor!

Höstfärg i kruka och rabatt

Tor 30 augusti kl. 19-21

Älskade höstfärger, briljanta och starka! Förläng blomningssäsongen genom att ge dina krukor ett lyft med höstblommande perenner och gräs. Ulrika berättar också om några av sina absoluta favoriter bland höstens färgstarka växter, både när det gäller perenner, buskar och träd, och visar på väl sammansatt kombinationer för en lyckad höstrabatt.