Profil & filosofi

Levins Trädgård & Design AB skapades 2003 av Ulrika och Ulf Levin. Uppdragens omfattning är allt ifrån mindre privata trädgårdar till större offentliga miljöer och parker. De flesta uppdrag är i Sverige och några få utomlands. Ulrika Levin har också designat idéträdgårdar till Ulriksdal Flower Show, varav en trädgård tilldelades ’Best in Show’ och en guldmedalj samt ’Publikens pris’. Ytterligare en guldmedalj tilldelades hennes idéträdgård på Sommarsalongen. Ulrika Levin har studerat trädgårdsdesign vid The English Gardening School, UK. Hennes design av trädgårdar och utemiljöer har uppmärksammats i både press och media.

För oss är varje projekt unikt och vår målsättning är att skapa miljöer med atmosfär där estetik och funktionalitet är anpassade efter både plats och uppdragsbeskrivning. Våra trädgårdar kombinerar ofta det moderna med naturalism, miljöer som stillsamt artikulerar känslor och idéer utan att upplevas som påträngande.

“För mig är trädgårdsdesign länken mellan utomhusmiljöer, arkitektur och människor. Min filosofi är att skapa tidlösa och vackra trädgårdar och offentliga miljöer som är njutbara och inspirerande. Växtsammansättning är av största vikt, liksom en stark design i kombination med subtila nyanser. Upplevelsen av trädgården, ska fokusera på nuet, i ensamhet eller i sällskap med andra.” Ulrika Levin