Danmark, semester och inredningsdesign.

I Danmark, hemma hos en inredningsdesigner.

Under årets semester spenderade vi några dagar i Danmark. På Själland, i ett fantastiskt tegelhus, med en uppvuxen trädgård, och lantligt beläget strax utanför Birkerod. Just Själland lockade, med sina vackra stränder, pittoreska fiskebyar, god mat, konstmuseum och slottsträdgårdar, som jag länge önskat besöka. Både Frederiksborg, med en fantastiskt barockträdgård, och Fredensborg, ett slott i barockstil och med en stor slottspark, ligger på Själland.

En inredningsdesigners hus.

Boendet bokade jag på nätet. Det såg fint ut, med ett härligt läge på landsbygden, nära en liten by, Birkerod, och samtidigt med närhet till de ställen vi ville besöka. När vi svängde in på uppfarten, uppenbarade sig ett rött tegelhus med vita spröjsade fönster, och en glasveranda, omgiven av en grön, lummig trädgård. Och vilket hus sedan, inrett otroligt smakfullt, med en fingertoppskänsla för detaljer. Förståeligt kanske, när ägaren av huset är inredningsdesigner, vilket jag förstod när vi träffades. Planlösningen var öppen, men ändå mysig, och anpassad för social samvaro. En köksinredning i mörkt trä, med runda handtag, och en bänkskiva av gråbrun marmor, kontrasterade till vitsåpade trägolv och ljusa väggar. Allt var så genomtänkt, designmöbler som Sjuanstolar i läder runt köksbordet, kompletterades av egensinniga och udda detaljer. Enkelt och snyggt. På övervåningen fanns ett barnrum, i mjukt puderrosa nyans, så fint. Och det övre badrummet, en dröm i ljust kakel och Marrakechinspirerat klinkergolv.

Uteplatser med sol.

Något som också var som mysigt med huset, var uteplatserna i trädgården, anpassade för att kunna njuta av solen från tidig morgon till sen kväll. Sent på eftermiddagen, när vi kom tillbaka till huset, hängde vi i loungegruppen i kvällssolen, länge och väl. På morgnarna tog vi promenader, eller löpturer, i de vackra omgivningarna. En härlig semester, och ett mycket mysigt hus, som hela familjen tyckte mycket om. Väl värt att visa.

[justified_image_grid ids=5394,5396,5400,5398,5399,5403,5402,5404,5401]