Närbild på en vacker rosa buskpion. Levins Trädgård & Design.

Buskpion i rosa, vacker och färgstark.

KINESISK BUSKPION I MIN TRÄDGÅRD.

För flera år sedan köpte jag en kinesisk buskpion, jag fastnade för dess blommors klara rosa färg och tidiga blomning. Var jag skulle placera den hade jag mindre koll på. Därför hamnade den lite undanskymd, i ett inte optimalt läge för denna fantastiska buskpion. Den har fört en tynande tillvaro, och jag varje vårvinter har tänkt att jag ska plantera om den på plats där den både syns och trivs bättre. Lika snabbt som tanken kommit, har jag glömt den igen, och pionen har blivit stående där jag planterade den från början. Men, tro’t eller ej, i år blommar den för första gången!

ROSA OCH GRÖNT, EN SNYGG KOMBO.

Så jag passar på att bedåras av buskpionens blomning, och de strutbräken jag planterat i närheten, och som är så där krispigt ljusgröna som bara strutbräken kan vara. Rosa och grönt, en kanonkombo färgmässigt, och när barnen frågar vilken som är min favoritfärg, svarar jag alltid att det är just grönt och rosa. Någon långvarig blomning lär det inte bli i år, värmeböljan som varit gör att den blir kortvarig, men det spelar ingen roll. Den blommar!

Igår besökt jag en mina tidigare kunder, vars trädgård jag designat.  Rejält påpälsad, i vinterjacka faktiskt, för hualigen, vad kallt det blev helt plötsligt. Där, i den trädgården, planerade jag in en vit kinesisk buskpion, med mörkt purpurfärgad mitt, och den har nu blivit en stor buske med magnifik blomning. Rätt placerad, till skillnad från mig egen planta. Får se om jag kommer ihåg att plantera om buskpionen nästa år. Jag ska i alla fall hitta en plats åt den i år.

Ha en härlig nationaldag!

Behöver du hjälp? Läs mer om trädgårdsrådgivning.