Fikapaus med chokladmuffins och lila syrener i vas.

Chokladmuffins med mjölkchoklad i.

SÖNDAGSFIKA MED CHOKLADMUFFINS I TRÄDGÅRDEN.

Vilken ljuvlig helg det har varit! Efter flera veckors intensivt jobbande har det varit otroligt skönt att bara hänga hemma med familjen under helgen, jag har verkligen njutit av både välbehövlig vila och fantastiskt väder. Härliga dagar med strandhäng, trädgårdspyssel och ridning, och varma, avslappnade kvällar med god mat och mycket prat.

Igår bestämde sig min yngsta dotter för att baka chokladmuffins med bitar av mjölkchoklad i, hennes favoritmuffins. Jag passade på att plocka en bukett av de sista syrenerna som ännu inte blommat över helt, deras blekvioletta färg är så vacker, och vävde in några lila blommor från gräslöken som jag klippt av. Det är svårt att inte blir hänförd av all grönska och blomning som omger oss nu, den blomstertid nu kommer, och så vidare. Naturen är vacker, helt enkelt.

Framåt eftermiddagen serverades det fika i trädgården med chokladmuffins och iste, muffinsen blev så goda! Vill ni prova att baka dem, varsågoda, receptet har ni här!

RECEPT CHOKLADMUFFINS MED MJÖLKCHOKLAD.

6 stora

Ugnstemperatur 175 grader

135 g smör, rumstempererat
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
3 dl mjöl
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/4 dl havremjölk (eller mjölk)
100 g Marabou mjölkchoklad

Grovhacka chokladen, ställ åt sidan. Vispa socker och smör pösigt. Under tiden, blanda de torra ingredienserna och ställ åt sidan. Tillsätt äggen, ett i taget, i smör- och sockersmeten, under vispning. Rör försiktigt i de torra ingredienserna, havremjölken och slutligen den hackade chokladen. Fyll pappersklädda muffinsformar med smeten, och sätt in i ugnen. Baka i ca 20-23 minuter. Tänk på att ta lyfta bort muffinsarna från plåten (eller ur muffinsformen om du använder en stor av plåt) efter du tagit ut dem ur ugnen. Annars bakar de ytterligare ett tag i och med värmen från plåten, då blir de torra och trista.

Voila, mumsiga chokladmuffins till fikat!