Smoothie med havtorn och morot.

Havtorn i en smoothie med sting.

Smoothie med havtorn i, Mors dag och EU-val.

Havtorn, ett av mina favoritbär, och så god att blanda ner i en smoothie. Receptet på smoothien finns längst ner i inlägget, garanterar att den är superenkel att göra.

En regnig dag som denna var det extra mysigt att kliva upp och bjudas på frukost. Havtornssmoothie, croissant och färsk frukt stod uppdukat. Tillsammans med ett tungt paket, med prickigt omslagspapper och rosa snöre. Jag hade nämligen önskat mig två böcker i Morsdagspresent, Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt, och Handbok för köksträdgården av Lena Israelsson.

[justified_image_grid ids=5279,5288]

My Feldts fantastiska bakbok har jag lånat på biblioteket tidigare, och fascinerat bläddrat i. Jag gillar ju att baka, eller rättare sagt, jag tycker om att äta gott, både när det gäller bakverk eller mat. Och det finns mycket gott att prova i denna bok. Fotona av Linda Lomelino, förhöjer dessutom läsningen av boken.

Lena Israelssons bok är däremot en helt ny bekantskap för mig. Jag ska nämligen börja odla. Och inte i liten skala, nej, i stort sett ryker hela gräsmattan till hösten. Det här blir ett spännande, och lite skrämmande projekt, för mig. Jag är medveten om hur mycket tid odling kan ta, vilket är en av anledningarna till att jag dragit mig för att odla något annat än örter, smultron och lite sallad, i krukor på altanen. Nu blir det andra bullar.

Efter frukosten kröp jag upp i soffan, och läste lite ur böckerna. Nu väntar en ledig dag tillsammans med familjen, morsdagsmiddag som avslutas med att vi går och röstar i EU-valet.

[justified_image_grid ids=5303]

Recept havtornssmoothie.

2 glas

4 dl apelsin- och morotsjuice, med ingefära och chilli (finns färdig att köpa).

1 dl havtorn (gärna frysta, då blir smoothien extra uppfriskande).

1-2 tsk agavesirap

Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Häll upp i glas och servera direkt.