Närbild på Blomkruka nr.1, från Näfveqvarn.

Näfveqvarn, Blomkruka nr.1, och purjolök.

NÄFVEQVARN, ETT NYTT SPÄNNANDE SAMARBETE.

Vilken rivstart jag har haft detta år, tiden har bara flugit förbi. Fylld av många utmanande och roliga projekt att arbeta med, och dessutom nya intressanta samarbeten att utveckla, och forma.

Ett av dessa samarbeten som jag verkligen ser fram emot att få fördjupa, inom design, är det med Näfveqvarn. Detta anrika designföretag, med sin spännande historia och sina kvalitativa svensktillverkade produkter, skapade av några av 1920-talets främsta arkitekter och konstnärer. Jag blev onekligen glad när Eva Anegrund, ägare till Näfveqvarn, hörde av sig till mig, och undrade om jag var intresserad av att jobba tillsammans. Tänk, vilken dröm att få formge en produkt i gjutjärn. Tanken kittlar onekligen min kreativa ådra, och jag hoppas att få möjlighet att realisera den framöver. Ibland när jag springer mina löprundor, låter jag tankarna flöda fritt, om gjutjärn i alla möjliga och omöjliga former. En liten och trevlig boost för mitt yrkesego, att bara bli tillfrågad känns härligt.

BLOMKRUKA NR.1

Så idag, efter att ha inhandlat ett fång purjolökar, och återigen insett att kylskåpet inte är stort nog, satte jag resolut ner grönsakerna i Blomkruka nr. 1, formgiven av skulptör Anna Petrus. Jo, jag vet, ett något annorlunda arrangemang, men krukan är fortfarande vansinnigt snygg, och pryder sin plats oavsett det grönvita bladverket, med en svag lökdoft.

Till vår idéträdgård Tillsammans, som visas upp på mässan Trädgård och Uterum, vid Steninge Slott den 3-5 maj, får jag glädjande nog möjligheten att använda mig av några av Näfveqvarns produkter. Både Dianalyktan, Faunurna, Trädgårdsmöbel nr. 2 och Blomkruka nr. 1 kommer att finnas på plats i vår spirande vårträdgård, kom gärna förbi och ta en närmare titt om du har möjlighet! Och kan du inte bärga dig tills dess, ta en titt på Näfveqvarns hemsida, vetja.

[justified_image_grid ids=5131,5136]