Ulrika och Lindas trädgårdspodd

Trädgårdspodd med mig och Linda Schilén.

Ny trädgårdspodd.

En av de roligaste, mest pirriga och spännande saker jag gjort under våren, är att starta upp en ny trädgårdspodcast med Linda Schilén. Ulrika och Lindas trädgårdspodd heter den, och tro det eller ej, men vi har redan hunnit med att släppa åtta avsnitt. Fler blir det, höstens planering är redan klar, och jag ser verkligen fram emot att få spela in nya avsnitt. Det händer alltid något oväntat när jag och Linda ses, vi tycker definitivt inte lika alla gånger, och vi verkar ha ett outsinligt förråd av samtalsämnen. Kanske är det en naturlig följd av att låta en trädgårdsdesigner och arkitekt, och en trädgårdsmästare och konstnär, sammanstråla för att prata om trädgård, och design. Intressanta samtal blir det, några skärmytslingar och en hel del skratt.

En annorlunda trädgårdspodd.

Fokus för podcastens innehåll är givetvis trädgård och design, och i varje avsnitt delar jag och Linda med oss av våra tankar och erfarenheter, och ger konkreta tips, inom trädgård, odling, formgivning och arkitektur, sammanflätat med expertröster och resor. Linda och jag känner inte varandra sedan tidigare, det ger våra samtal en speciell dynamik, har jag märkt. Främst tror jag det beror på att vi är så olika, många gånger är vi varandras ytterligheter, och ingångarna till många av de ämnen vi pratar om, skiljer sig åt oss emellan.

Att spela in en trädgårdspodd.

Det svåraste för mig att känna mig tillfreds med, i mitt poddande, var nog ändå att höra min egen röst. En känsla jag tror jag delar med många, rösten låter märkligt främmande, flera oktav ljusare. Linda däremot, har en fantastisk stämma, djup och melodiös. Något jag dessutom har insett, är att jag pratar ganska långsamt, vilket jag aldrig reflekterat över. Hela arbetet med podden är en enda stor läroprocess, och en väldigt kul sådan!

Vår trädgårdspodd hittar du här.

Ulrika och Lindas trädgårdspodd finns på Spotify, iTunes, och där poddar finns. Om du har en stund över, och är nyfiken på att lyssna på ett avsnitt, välja bara den plattform som passar dig, och kör på. Du hittar säkert något som passar just dig. Från och med augusti släpper vi ett avsnitt varje vecka.

Instagramkonto.

Podden har även ett Instakonto, ulrikaochlinda. Välkommen att följa oss där också.

https://instagram.com/ulrikaochlinda?igshid=1my4uqmops242