Blomsterdekoration av rhododendron och nävor. Levins Trädgård & Design AB.

Blomsterdekoration i glasskål.

BLOMSTERDEKORATION AV FÖRSOMMARBLOMMOR.

Ibland blir jag så imponerad av barnen. Ja, jag vet, det ingår väl i själva arbetsbeskrivningen som förälder, att vara stolt över sina egna barn. Men då och då slår de mig med häpnad, och inte bara de som tillhör mig, utan även andras. Som för några veckor sedan, när en av barnens kompisar stannade och åt middag tillsammans med oss. Under måltiden diskuterade vi Sveriges historia, klimatet, självmordsbombare, statsskick i både USA och Ryssland, illegal invandring, strafftullar och hur rik Donald Trump egentligen är. Och bara för sakens skull, vi pratar alltså om individer som är mellan 8-10 år. Kan inte låta bli att förundras, vilka sköna små människor!

BLOMMOR I GLASSKÅL.

En liknande händelse inträffade i helgen. Jag höll på att plocka en bukett med violetta syrener och lila gräslök, när min dotter frågade om hon också fick plocka blommor i trädgården, hon hade en idé. Visst, svarade jag, och fortsatte med mitt. Efter en stund kom hon tillbaka och bad mig följa med, hon hade något hon ville visa mig. På altanens matbord stod en stor glasskål fylld med vatten och en underbart vacker komposition av tätt packade rhododendronblommor, strösslade med blommor och frökapslar av blekrosa flocknävor. För att hålla ihop de stora blommorna från rhododendron, hade hon knutit vit garntråd runt dem, vitt garn för att vattnet inte skulle färgas, enligt henne själv. Jag bara gapade. Själv är jag inte alls särskilt pysslig, och jag därför blir jag så fascinerad av att mina barn, trots sin ringa ålder, fixar fram den här typen av dekorationer.

Skålen prydde vårt matbord den middagen, och jag bestämde mig för att dela med mig av dotterns tips, för vem kan motstå en så vacker blomsterdekoration som denna? I synnerhet när den är gjord av ens alldeles egna rara unge.

[justified_image_grid ids=4669,4671,4672]