Idéträdgård Travelling without moving. En lummig uteplats med segeltak.

Idéträdgård Travelling without moving.

En idéträdgård inspirerad av längtan till fjärran länder.

Vår idéträdgård ’Travelling without moving’ inspireras av längtan till fjärran länder och Brasiliens dramatiska natur med branta klippor, sandstränder och regnskog. Material och växter gör att man kommer så nära man kan utan att packa resväskan.

Designidé

Genom geometriska former och nivåskillnader i kombination med lummig plantering och ljussättning får trädgården rum, vars atmosfär och karaktär skiljer sig från varandra samtidigt som helheten inte går förlorad. Generösa planteringar av växter där form, färg och struktur på blad och blomma får spelrum. Basen i färgtemat är grönt, med nyanser i gult och vitt som accentfärger.

Trädäck och segeltak

Trädäcket är gjort av ett ädelträslag som innehåller eukalyptusolja, och som härstammar från Australien. Det är otroligt vackert med sin varma, bruna färg och mycket hållbart. Segelduken är uppspänd på fristående aluminiumstolpar, väl förankrade i marken. I skymningen ger ljussättningen trädgården en annan karaktär. Segelduken gör att ljuset stannar kvar och om kvällen ser det ut som en ljuskub breder ut sig framför klippan.

Utomhusdusch

Utomhusduschen är gjord av samma ädelträ från Australien. När vattnet strilar från duschmunstycket är det som att stå i regnskogen, det blir en särskild akustik när vattendropparna träffar vattenytan runt om den svävande skifferplattan man står på.

Idéträdgården vann Best in Show, guld och Publikens pris. Stort!

Inspirerad, och i behov av hjälp med din egen uteplats och trädgård? Kika in här!

[justified_image_grid ids=4311,4307,4310,4308]