Plank med liggande ribbor, och en pergolai samma stil. Snyggt! Från idéträdgård Grå Vardag, designad av Ulrika Levin

Pergola och plank i mörkgrått.

Plank och pergola i modern tappning.

Vår idéträgård är en hyllning till den grå vardagen, och alla hårda material går i olika nyanser i grått. Från granithällarnas ljust gråa, till pergolans och de fristående plankens mörkgråa nyans.

Pergola, plank och damm.

En pergola i modern tappning med platsbyggd sittbänk för två, där man kan njuta av utsikten över den rektangulära dammen. Ljuvligt! Även plank och spaljé följer pergolans design, med smala ribbor av trä i en mörkgrå nyans. Dammens glimrande gröngrå vatten påminner om en bäck bland bergen i norra Italien på grund av den sten som ligger i dammens botten, och ljussättning förhöjer upplevelsen av trädgården om kvällen. Planteringarna knyter samman trädgårdens olika rum.

Planteringar

Trädgårdens planteringar går i grönt, vitt, lime och violett och består av salvia, nepeta, buskmagnolia och formklippt buxbom.

Trädgårdsarkitekt Ulrika Levins tankar om sin design.

Jag gillar grå vardag. Det är i den de små minnesvärda ögonblicken uppstår. I den grå vardagen finner jag trygghet, passion och energi. är Trädgården min kärleksförklaring till den grå vardagen, färgen grå är genomgående i trädgårdens hårda material.  Trädgårdens design är tydlig i sin form, med rena linjer, och samtidigt rogivande och vacker.

Idéträdgård Grå Vardag tilldelades guldmedalj på Sommarsalongens utställning i Ulriksdals Slottspark. Fotografierna är tagna av fotograf Anneli Nygårds.

Har du ett projekt du behöver hjälp med, och vill veta mer? Ta en titt här!

[justified_image_grid ids=4326,4327,3957,3956,4320,4322,4318,3955]